Revser Liberal Alliance: I er IKKE talsmænd for syge og arbejdsløse

Ledige, syge og andre klemte grupper er ikke ofre for velfærdsstaten, men for dens afvikling, pointerer pensioneret lærer.

Arbejdsløse, kronisk syge og socialt udsatte er ofre for velfærdsstaten, mener Simon Emil Ammitzbøll (LA). Men det er altså lige omvendt, pointerer pensioneret lærer.

Det klinger hult, når Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance i et debatindlæg påstår at have medlidenhed med dem, han kalder velfærdsstatens ofre: De syge, arbejdsløse og dem, der er plaget af for meget kontrol. Det skriver Gudmund Auring, som er pensioneret folkeskolelærer, i et debatindlæg i Politiken.

De nævnte grupper er nemlig ikke, som Ammitzbøll påstår, ofre for velfærdsstaten, men for velfærdsstatens afvikling, pointerer læreren.

Og den afvikling er Liberal Alliance i højeste grad fortaler for – derfor støtter partiet udsatte grupper lige så lidt, som rebet støtter den hængte, påpeger han.

 

Kontrol i stedet for hjælp

Arbejdsløse og syge rammes, når der kommer større og større huller i vores sociale sikkerhedsnet, og når politikerne vælger at bruge ressourcer på at kontrollere, frem for at hjælpe, mener han.

“Ressourcer flyttes i stigende grad fra den enkelte udsatte over til et lag af kontrollanter. Før skulle en socialrådgiver hjælpe, nu skal hun begrænse og kontrollere – hvis hun da ikke flygter skrigende bort fra bøddeltjenesten for at bevare sin sociale selvrespekt,” skriver Gudmund Auring blandt andet idebatindlægget.

Vi bliver – ligesom resten af Europa – ramt af arbejdsløshed som følge af den globale udvikling og automatisering. Løsningen er at indføre borgerløn, lukke hullerne for skatteflugt og oprette flere offentlige arbejdspladser, mener han.

Leave your comment